Konya Usulü Su Böreği

Malzemeler;
4 Ad.Yumurta, İki kaşık tereyağ, Bir fincan süt,
1 Kg Un, Biraz Tuz, 3 Baş soğan, 1 Kg kıyma,
Karabiber, maydanoz

Yapılışı;
Yumurta su ve tuz elle çırpılır. Güzelce yoğurulur. Sonra bezelere ayrılır. Onbeş;yirmi dakika dinlendirilir.
Soğanlar bir kaşık veya iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma ilave edilir. Hepsi beraber kavrulur.
Maydanoz incecik kıyılır içine ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Sonra bezeler tek tek açılır biraz kurutulur bu arada ocakta kaynar su hazır bulunur.
Açtığımız yufkalar tek tek içine atılır ve pişirilir. Ayrıca önceden hazırlanmış yağlanmış tepsiye döşenir.
Arasına hazırladığımız kıymalı iç yayılır. Tekrar üstüne yufkalar döşenir. En üste kuru yufka konur artık böreğimiz pişmeye hazırdır. Ocakta yavaş yavaş az ateşte pişirilir.
Böreğin tepsiye yapışmaması için altına ve üstüne biraz fazlaca yağ yaparsanız iyi olur.
Afiyet olsun...