Bükme
Malzemeler;
1 Kg. un, 100 gr sıvı yağ, 100 gr donyağ, 1/2 kg yeşil mercimek, bir miktar haşhaş, 1 soğan, biraz tuz, karabiber
1 Kg. un, 100 gr sıvı yağ, 100 gr donyağ, 1/2 kg yeşil mercimek, bir miktar haşhaş, 1 soğan, biraz tuz, karabiber
Yapılışı:
Un ve tuz su ile karıştırılarak, kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur iki parçaya bölünür. ilk parça açılıp don yağı ile yağlandıktan sonra üzerine, sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülür ve bohça haline getirilerek bir kenara alınır. Diğer parça da aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra katlanan ilk parça alınıp bu hamurun ortasına konur. Tekrar bohça şeklinde katlanır.
Diğer tarafta, haşlanmış mercimeğin12 içerisine ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan katılıp tuz ve karabiber ilavesi ile iyice karıştırılır. Dinlenen hamur küçük parçalar halinde kesilir. Her parça, oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına, hazırlanan mercimek karışımı konularak karşılıklı iki kenarı uç uca gelecek şekilde kapatılır.
Bu işlem tamamlandıktan sonra hamurların üzeri yağlanıp 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
Un ve tuz su ile karıştırılarak, kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur iki parçaya bölünür. ilk parça açılıp don yağı ile yağlandıktan sonra üzerine, sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülür ve bohça haline getirilerek bir kenara alınır. Diğer parça da aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra katlanan ilk parça alınıp bu hamurun ortasına konur. Tekrar bohça şeklinde katlanır.
Diğer tarafta, haşlanmış mercimeğin12 içerisine ince doğranmış ve yağda kavrulmuş soğan katılıp tuz ve karabiber ilavesi ile iyice karıştırılır. Dinlenen hamur küçük parçalar halinde kesilir. Her parça, oklava ile dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına, hazırlanan mercimek karışımı konularak karşılıklı iki kenarı uç uca gelecek şekilde kapatılır.
Bu işlem tamamlandıktan sonra hamurların üzeri yağlanıp 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
<< Anasayfa