Sanayağlı Poğaça
hamur için;
3 yumurta, 1 su bardagi siviyag, 1 su bardagi yogurt, 1 su bardagi su, 42 gr yas maya, Tuz ve alabildigi kadar un.
İç malzemesi;
250 gr margarin, Beyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı;
Malzemeleri geniş bir kaba koyun ve karıştırın. Üzerine un ilave ederek yumuşak hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve beze haline getirin. Bir bezeyi çok ince olmamak kaydıyla açın ve eritilmiş margarinle yağlayın.
Diğer bezeleri de tek tek açıp yağlayarak üst üste koyun. Bu işlem bittikten sonra bütün yufkaları gözleme şeklinde katlayın. Buzdolabının buzluğunda margarini donana kadar bekletin. Buzdolabından çıkarttığınızda un yardımı ile açın ve kareler halinde kesin. içine peynirli maydanozdan koyun ve üçgen muska şeklinde kapatın. Unlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün üzerine ve mayalanması için bekletin. Mayası gelen poğaçayı 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
3 yumurta, 1 su bardagi siviyag, 1 su bardagi yogurt, 1 su bardagi su, 42 gr yas maya, Tuz ve alabildigi kadar un.
İç malzemesi;
250 gr margarin, Beyaz peynir ve maydanoz
Yapılışı;
Malzemeleri geniş bir kaba koyun ve karıştırın. Üzerine un ilave ederek yumuşak hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve beze haline getirin. Bir bezeyi çok ince olmamak kaydıyla açın ve eritilmiş margarinle yağlayın.
Diğer bezeleri de tek tek açıp yağlayarak üst üste koyun. Bu işlem bittikten sonra bütün yufkaları gözleme şeklinde katlayın. Buzdolabının buzluğunda margarini donana kadar bekletin. Buzdolabından çıkarttığınızda un yardımı ile açın ve kareler halinde kesin. içine peynirli maydanozdan koyun ve üçgen muska şeklinde kapatın. Unlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün üzerine ve mayalanması için bekletin. Mayası gelen poğaçayı 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
<< Anasayfa