Banyolu Börek

Malzemeler:
4 yufka (yanlız benim yufkalarım ev yufkasıydı), 1 su bardağı yoğurt, 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı, 2 yumurta, 1 kase su
İç malzemesi:
250gr beyaz ezilmiş peynir, yeteri kadar doğranmış ıspanak, tuz, karabiber, kırmızı biber, yeteri kadar ayçiçek yağı
Üzerine:
Yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı:
Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, ayçiçek yağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın geniş tarafına ıspanaklı içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine yerleştirin.
Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
Not: Tarif Portakal Ağacı'ndan alıntıdır...