Haşhaşlı Açma
MALZEMELER:
1 küçük çay bardağı şeker, 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1/2 su ardağı su (ılık), 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 paket yaş maya, Aldığı kadar un, Biraz çekilmiş haşhaş (sıvı yağla inceltilmesi lazım)
YAPILIŞI:
Önce ılık suya yaş mayayı atıp çözülmesini sağlayalım. Yumurtanın 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım. Tüm malzemeyi katıp yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakalım. (1-2 saat) (kışın sobanın yanında mayalandırıyorum) mayalanan hamurdan parçalar alıp avuç içi kadar açtıktan sonra haşhaşı biraz sıvıyağla karıştırdıkdan sonra içine sürelim. Sonra rulo yapıp birbirlerine ters istikamette kıvıralım. elde ettiğiniz ruloyu ister düğüm atarak,isterseniz açma şekli vererek tepsiye koyalım. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 180 C pişirin. Yalnız tepsiye birbirlerine çok yakın koymayın. Çok tombiş oluyolar...
Afiyet olsun...
1 küçük çay bardağı şeker, 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1/2 su ardağı su (ılık), 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 paket yaş maya, Aldığı kadar un, Biraz çekilmiş haşhaş (sıvı yağla inceltilmesi lazım)
YAPILIŞI:
Önce ılık suya yaş mayayı atıp çözülmesini sağlayalım. Yumurtanın 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım. Tüm malzemeyi katıp yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakalım. (1-2 saat) (kışın sobanın yanında mayalandırıyorum) mayalanan hamurdan parçalar alıp avuç içi kadar açtıktan sonra haşhaşı biraz sıvıyağla karıştırdıkdan sonra içine sürelim. Sonra rulo yapıp birbirlerine ters istikamette kıvıralım. elde ettiğiniz ruloyu ister düğüm atarak,isterseniz açma şekli vererek tepsiye koyalım. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 180 C pişirin. Yalnız tepsiye birbirlerine çok yakın koymayın. Çok tombiş oluyolar...
Afiyet olsun...
<< Anasayfa