Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:
1/2 limon suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket margarin(250gr), 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek), aldığı kadar un, Çörek otu
Yapılışı:
Bir kabın içinde bütün malzemeler karıştırılır. Azar azar un eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Elde ettiğiniz hamurdan cevizden küçük parçalar koparılıp elimizde çubuk haline getirilir. Hamura "8" şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Aynı hamurdan kalıplarlada yapılabilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir. Üzeri kızarıncaya kadar orta hararetli fırında pişirilir.

(Not: Tarif Defteri'nden alıntıdır)


Afiyet Olsun...