Mayalı Kol Böreği

Malzemeler:
1 su bardağı süt + 1 su bardağı su(ılık olacak), 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, yarım paket yaş maya, şeker, aldığı kadar un, isteğe bağlı börek harcıYapılışı:
Öncelikle biraz ılınmış suya mayayı ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri karıştırıp kabarması için bekleyin. Hamur yoğuracağınız kaba yumurtayı, yağı, sütü, suyu, mayayı ve tuzunu ilave edin.
Yavaş yavaş unu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 6 bezeye ayırın. Her bir bezeyi yufka gibi açıp bir gazete kağıdının üzerine koyun içine sıvıyağla yağlayın.
Açtığınız yufkanın içerisine hazırladığınız içten sepeleyip gastenin bir ucundan tutup kaldırarak sarın. Tepsinizin altını yağladıktan sonra hamuru ortadan başlayarak sarın. Diğer bezeleride aynı şekilde açıp sarın.

Yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalamasını bekleyin ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine isteğe bağlı susam veya çörek otu sepeleyin.
200 dereceli fırınınızda altı ve üzeri kızaranana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su sepeleyin ve üzerini bir bezle örtün.

Afiyet olsun...